Nemetschek plánuje akvizici rozhodujícího podílu v Graphisoftu

02.01.2007 00:05
Mnichov, 21. prosince, 2006 – Nemetschek AG dosáhl dohody s akcionáři maďarské firmy Graphisoft SE. Tato dohoda umožňuje firmě Nemetschek odkoupení rozhodujícího podílu v  Graphisoft za cenu 9 EUR za akcii. Gerhard Weiß, výkonný ředitel Nemetschek AG oznámil, že cílem této akvizice je získání strategického finančního podílu v maďarském konkurentovi Graphisoftu. Nemetschek plánuje využít možnosti odkoupit rozhodující podíl v Graphisoftu krátce po úspěšném dokončení obvyklé prověrky a domluvě o způsobu financování akvizice.

O Graphisoftu
Graphisoft SE má hlavní sídlo v Budapešti a specializuje se na softwarová řešení pro stavební design. Firma byla založena v 1982 a dnes má 260 zaměstnanců s pobočkami v  Maďarsku, Německu, USA, Japonsku, Velké Británii, Španělsku a Finsku. Software této firmy používá více než 100,000 zákazníků v 82 zemích světa. Graphisoft, kotovaný na budapešťské burze, dosáhl v roce 2006 obratu 27 milionů Euro.

O Nemetschek
Nemetschek, s hlavním sídlem v Mnichově, je jediným celosvětovým dodavatelem IT řešení, které se zabývá jak stavebním designem, tak i managementem konstrukčních a manažerských procesů. Spektrum produktů nabízí řešení stavebního designu přes konstrukci až po management budov a nemovitostí. Software je používán více než 170,000 zákazníky ve 142 zemích světa a je nabízen v 16 jazykových mutacích. Ve fiskálním roce 2005 dosáhla skupina obratu 99 miliónů Euro.