Wellness vila

Wellness vila
Spolupráce:Eva Skurská, Michaela Vacková
Realization:2010


V husté zástavbě na okraji Brna jsme navrhli vilu s maximálním možným soukromím a přitom otevřenou svému okolí. Jedná se o dvoupodlažní objekt, kde jsme využili nepatrného, přesto skutečného sklonu pozemku tak, abychom situovali zázemí a vstupní část do suterénu domu. Tímto jsme získali ucelenou a vodorovnou plochu zahrady, kolem které se hlavní objem domu obepíná. Jednotlivé pokoje jsou tak orientovány do středobodu zahrady a vytváří tak ucelené provozní schéma. Půdorysný tvar stavby je ve tvaru písmene "U". Obytná část je zastřešena plochou střechou, zastřešení garáže plynule navazuje na zatravněnou plochu v 1NP. Vstup do objektu je v mezipatře. Malé závětří navazuje na prostorné zádveří, odkud je možno se schodištěm dostat jednak do suterénu, jednak do nadzemního podlaží. V prvním nadzemním podlaží je umístěn velký obývací prostor, jehož součástí je jídelna, kuchyně i pracovna, a který dále pokračuje v chodbu, která postupně navazuje na veškeré místnosti v tomto podlaží (šatna, wc, prádelna, pokoj pro hosty se vstupem do atria a samostatnou koupelnou, dále hlavní koupelna, ložnice a dětský pokoj).
2 comments
add comment
Subject
Author
Date
Dom
Andrej
28.06.12 04:16
welnes vila
pekárek václav
19.02.15 09:49
show all comments

buildings.morebuildingsarch Fandament Architects