Rekonstrukce leteckého hangáru

Rekonstrukce leteckého hangáru
"Interiér zázemí hangáru vznikl na přání energického manželského páru, jehož vášní je cestování a pozorování světa z paluby jejich ultralightu. Dlouhodobí klienti Kvalitáře si přáli současný reprezentativní interiér, kde by mohli příjemně trávit volný čas se svými přáteli. Rozhodli jsme se maximálně uvolnit stávající dispozice prostoru a nabídnout jedinečný průhled do samotné haly hangáru. Nově vzniklé ocelové schodiště v kombinaci s lamelovou příčkou tvoří transparentní zádveří, které poskytuje dostatečnou intimitu v obytné části, ale nebrání jedinečnému pohledu na zaparkovaná letadla. Pěti úhelníkový arkýř poplatný době vzniku budovy byl v obou patrech upraven oplechováním nadpraží a parapetu, přirozeně tak kopíruje půdorysnou stopu lamelové příčky v přízemí. Zvolená paleta použitých materiálů podporuje industriální charakter celého objektu a jejich neutrální barevná škála je oživena výraznými akcenty červené barvy," vysvětluje Alena Valová.

Interiér vtipně doplňuje i červený kruhový obraz od Milana Housera z galerie Kvalitář, zavěšený nad točitým schodištěm. Vybavení obytné části je opatřeno designovým vintage nábytkem z konceptu Designbanka, například stůl Vitra Lobby Table a židle S 533 od Ludwiga Miese van der Rohe.
0 comments
add comment