Kavárna COWORK:S

Kavárna COWORK:S
Address: Hradská 280, Humpolec, Czech Republic
Completion:2019
Area:135 m2


Foto: Nikola Tláskalová
Nábytek: Profil nábytek a.s.
Mít příjemné pracovní prostředí, ale nemuset se o nic starat. Pracovat nezávisle, ale v kolektivu podobně smýšlejících lidí. Být v klidné zóně, nebo udělat pár kroků a užívat si práci v kavárně. Taková byla představa investora o novém prostoru pro coworkery v Humpolci.

Prostor, kde po dlouhou dobu sídlila prodejna nábytku, byl přetvořen na coworkingovou kavárnu. Na plochu 135 m² bylo třeba uspořádat několik prostorů a zón s různými funkcemi. Původní dispozice se výrazně neměnila. Největší změnou byla výstavba nových toalet a zázemí pro obsluhu. Toalety byly vestavěný částečně do propojovacího krčku mezi hlavní pracovní prostor a současnou konferenční místnost a skrze původní silnou zeď probourány do nynějšího technického zázemí. V technická místnost díky novému “zakrojení” vznikl prostor s toaletou pro personál, kuchyňkou a výlevkou. Vestavění pánských toalet do krčku je přiznáno ponecháním pohledových cihel, které jsou pouze zvenku natřeny bíle a vnitřek je vymalován temně modrou. Spárování obkladu a dlažby jsou také modré. Barevnost v prostorách slouží jako rozlišovací motiv pánských a dámských toalet. Cihlově červená je tak výmalba a spárovací hmota na dámské toaletě.

Cílem návrhu bylo ponechat možnost mít prostor otevřený a propojený, ale zároveň vytvořit klidné i rušnější zóny. Postupovalo se logicky od vstupu. Tam vznikl více dynamický prostor, kde jsou menší stolky a prostorný pult s barovým posezením. Záměrně je pracovní prostor obsluhy vizuálně propojen s barem pro návštěvníky, aby se eliminovaly bariéry a nic se neskrývalo. Oddělení je spíše patrné díky rozdílným materiálům. Bar je vytvořen ze starých masivních trámu, pracovní deska obsluhy z více odolné laminované desky. Čelo baru je tvořeno perforovanou překližkou a doplněno kovovu jeklovou konstrukcí.

Další prostor má být klidnější, jsou zde dva větší pracovní stoly s možností elektrického připojení. Obsluha baru může tento “kout” sledovat skrze kruhový otvor vyřezaný v lehké příčce oddělující barové zázemí. Protější stěnu zaplňuje policový regál s nezbytnou zelení, která zlepšuje klima a akustiku. Do regálu jsou integrovány úložné prostory s uzamykatelnými boxy pro coworkery. Zmíněný propojovací krček je vybaven “měkkým” sezením s nízkým konferenčním stolkem a ústí do klidové konferenční místnosti, kde si lze pronajmout stůl na práci nebo celou místnost na jednání.

Celý prostor je vybaven nábytkem na míru a produkty z kolekce kancelářského nábytku TAK a MOVE ME, která byly navrženy studiem Schwestern pro Profil nábytek. Materiálově se pracovalo s masivním dřevem, překližkou a laminem.
Schwestern
0 comments
add comment

more buildings from Schwestern