Dům v Lubné

Dům v Lubné
Project:2016-17
Completion:2018-20
Built Up Area:99 m2


Stojí jako poslední dům v ulici vedoucí k fotbalovému hřišti. V této části obce se zástavba rozpadá z domů řadových na domy izolované. Typický zůstává protáhlý obdélníkový půdorys, kde kratší stranu tvoří uliční čára. Uspořádání domu je řešením rébusu, který vzniká, když pozemek přiléhá jižní stranou k ulici.
V přízemí se nachází hlavní obytný pokoj s kuchyní, toaleta, technická místnost a pracovna, která je i pokojem pro hosty. V horním podlaží jsou dvě ložnice, šatna a koupelna.
Směrem do ulice je hmota stavby dvoupodlažní. V této části jsou umístěny ložnice, kuchyně a příslušenství. Směrem do zahrady se hmota domu mírně svažuje, zde je umístěn převýšený hlavní obytný prostor. Lichoběžníkový půdorys je na nejdelší jihozápadní straně mírně prolomený do tvaru plochého písmene „V“. V tomto místě je do domu zakousnutá částečně krytá venkovní terasa, na rozhraní mezi kuchyní a hlavní obytnou místností. Prolomení zajišťuje časnější oslunění v zadní části půdorysu.
Dům je zděný, bíle omítnutý. Střecha je plechová, materiál střechy přechází po severním zahradním průčelí až na terén, kde stékající dešťová voda vsakuje drenáží do nádrže.
Studio New Work
2 comments
add comment
Subject
Author
Date
Skvělé!
óbéčko
11.09.20 04:05
dům Lubná
Jarka Garguláková
12.09.20 03:43
show all comments

more buildings from NEW WORK