Administrativní prostor firmy SHP

Administrativní prostor firmy SHP
Address: Bohunická 50, Horní Heršpice, Brno, Czech Republic
Investor:Stráský, Hustý a partneři s.r.o.
Project:2004
Realization:2004-05


Návrh interiéru firmy SHP s.r.o. se zabýval vstupními a provozními prostory tří vrchních podlaží v pětipatrové administrativní budově.

Vstup je umístěn ve schodišti mezi 2. a 3. podlažím. Schodiště je v 1. a 2. podlaží užíváno více firmami. Naším úkolem bylo provozně rozdělit schodišťový prostor při zachování optického propojení. Tento úkol jsme vyřešily zavěšením velkých skleněných ploch do zrcadla schodiště a napojením skleněných vstupních dveří na podestě. Statické řešení bylo na investorovi, který se zabývá statikou stavebních a mostních konstrukcí.

Centrum dění se nachází ve třetím podlaží, kde je uprostřed dispozice přijímací a jednací část a prostor pro dokončení a expedici zakázek. Tématem zde bylo vytvořit dojem denního osvětlení a vzdušnosti-větrání, které zde chybí. Jsou zde orientovány vstupy do ředitelen a pracoven. Obklad stěn a dělící stěna jsou z mléčného skla, podél nich je v podhledu umístěno nepřímé liniové osvětlení. Nad jednacím stolem je atypicky řešené v podhledu vsazené svítidlo.

Nábytek je v bílém lesku, v pracovní části matný, šedozelená výmalba stěn koresponduje s barvou mléčného skla, podlaha je z bílého dlw.

Úkolem při řešení  interiéru 4.np bylo provozně i akusticky oddělit  jednotlivá pracoviště skupin a přitom zachovat charakter opticky propojených velkoprostorových kanceláří.  Navrhly jsme systém optického oddělení pracovních skupin do výšky sedícího člověka a čirých skleněných atypických příček do stropů.  Skleněné stěny jsou osazeny v nerezových lištách u podlahy a podhledu, místy přímo do nábytkových sestav. V návaznosti na atypicky navržený kancelářský nábytek a paravanové stěny vznikla optická hra mezi transparentními skleněnými stěnami a pevnými plochami. Čajová kuchyňka, jednací prostor a kopírovací centrum je přes skleněné stěny dostatečně prosvětleno, přestože se nalézá uprostřed dispozice. Opět zde používáme kombinaci melaminových desek a umakartu -  světle šedé barvy (kombinace mat, lesk). Nika kuchyňské linky osvěžuje prostor zelenou barvou, je osazena v sestavě úložných skříní.

V ploše celého pátého podlaží se nachází jednací a přednáškový sál se zázemím. Zde jsme se zabývaly možností rozdělení na dva samostané menší prostory a organizací uspořádání dispozice pro různé způsoby využití. Úkolem byla také prezentace realizací firmy. Stěny sálu jsou z velké části proskleny a skýtají krásný výhled na Brno.  Na zbývající plné stěny jsme umístily systém plechových obkladů s velkoformátovými fotografiemi mostů. Panely je možno zaměnovat, odsunout či  odstranit a plochy využít umístění výkresů či k projekci.
2 comments
add comment
Subject
Author
Date
TOŽ
MUFNA
12.10.10 04:28
Hezké!
Marketa Hrůšová
12.10.10 06:30
show all comments

more buildings from Eva Eichlerová, Milena Galátová