Sportovní a volnočasová přístavba ke škole

Sportovní a volnočasová přístavba ke škole
Adresa: St. Skargi 29-31, Vratislav, Polsko
Investor:Zarzad Inwestycji Miejskich we Wroclawiu
Projekt:2008 - 2009
Realizace:2009 - 2010
Zastavěná plocha:2400 m2
Plocha pozemku:2800 m2
Obestavěná plocha:23587 m3


Major architekci vyhráli národní soutěž na návrh sportovní a volnočasové budovy situované v centru Wroclawi.
Hlavním úkolem soutěže bylo vytvořit propojení mezi dvěma různými školami, které byly postaveny na konci devatenáctého století. Mezi priority soutěže na návrh nové budovy patřil vysoký standard a víceúčelovost.
Sportovní a volnočasové funkce navrhované budovy, spolu s dvěma vělkými vestibuly, ovlivňují chaotickou formu celého komplexu. Přišli jsme s nápadem navrhnout perforovanou zástěnu, která by doplnila průčelí budov podél ulice Nowa.
Zástěna je vytvořena z perforované kortenové oceli. Během patinování jsme měli možnost vidět, jak se fasáda mění a stává se elegantnější a pestřejší den po dni. Červená barva fasády souzní s režným zdivem školní budovy z 19. století a s parkem v čele komplexu.
Perforace dovoluje optimální zastínění skleněné fasády a funguje jako plot pro hřiště na street ball, které je umístěno na střeše. Navíc perforovaná zástěna funguje jako clona chránící tělocvičnu před přímým pohledem kolemjdoucích.
Interiér je strohý s trochou industriální atmosféry. Střízlivé interiéry nám dávají perfektní pozadí pro sportovní události a pestré dětské aktivity a nesoutěží se starými existujícími školními budovami. Jediným barevným prvkem je jasně oranžový koridor spojující sportovní halu se šatnami a dalšími provozy. Krom velké multifunkční sportovní haly je zde lezecká stěna, tělocvična a venkovní hřiště s běžeckou dráhou.
0 komentářů
přidat komentář