Škola a sportovní hala

Škola a sportovní hala
Projekt tvoří rekonstrukce a přestavba školního komplexu v Zillis. Ke staré budově základní školy bylo přistaveno křídlo střední školy. Průnikem obou těchto hmot a jejich střech vznikl výrazný hybrid, jehož “švy“ a “kolizní body“ mezi starou a novou částí nebyly záměrně nijak uhlazovány. Dům obaluje hrubá omítka a vstup tvoří horizontální zářez podporovaný uprostřed jediným sloupem.
Na opačném konci pozemku byla postavena nová sportovní hala. Její obvodový plášť působí velmi archaicky. Vnitřní prostor je rozdělen do tří paralelních pásů: co zvenku působí jako sloupová řada jsou ve skutečnosti horní okna sportovní haly, která je zapuštěna do země. Vnitřek haly je obložen bílým lakovaným dřevem, stejně jako dočasný úkryt. Účinky vnitřku a vnějšku jsou tak účinně obráceny: hala je otevřená aréna, do interiéru lze nahlédnout ze všech stran. Dlouhá galerie spojuje halu s šatnami zdobenými nástěnnými mozaikami. Hala i podélné místnosti jsou zastřešeny měděnými světlíky, zatímco stěny – obvodového pláště – zůstávají odkryté jako nějaké archeologické vykopávky.
Bearth & Deplazes Architekten
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Bearth + Deplazes Architekten