RK 10

rekonstrukce ateliéru

RK 10
Spolupráce:Jakub Lukeš, Karel Hašek
Investor:Jiřina Pivoňková / Originál móda
Projekt:2013
Ročník:2014
Užitná plocha:35 m2


zadání:

Zefektivnění užitné plochy a úložného prostoru. Vytvoření jednoduchého, nerušícího prostředí, se zachováním stávajícího nábytku. Přinést do pracovního prostředí světlo a vytvořit prostor pro focení modelů.

klient:
oděvní a textilní návrhářka

koncepce / prostorové uspořádání:
Systematickým uspořádáním zázemí a úložného prostoru, se z ateliéru stal otevřený, rovnoměrně prosvětlený prostor pro práci. Snížením podhledu zázemí a využitím zbývající výšky pro skladování materiálu se pracovní i skladovací plocha zdvojnásobila. Sloup, který před rekonstrukcí jen překážel, se stává důstojnou sochou. Nevyužitelný prostor, zúžený původním umístěním zázemí na dimenzi komunikace, se nyní stává rovnocennou součástí ateliéru.

materiály:
Doplnění dubových parket v otevřeném prostoru ateliéru, cementová stěrka na podlaze i stěnách v zázemí, prosvětlený barrisol v místě sníženého podhledu. Posuvné, bíle lakované dveře, dělící příčky ze sádrokartonu, mobilní hliníkový průmyslový žebřík.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
super
granko
26.06.14 01:08
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od BY architects