Restaurace Podolka Karlín

Restaurace Podolka Karlín
Spolupráce:Jakub Jenšovský, Petr Bakoš, Dáda Němeček
Adresa: Šaldova 34, Karlín, Praha, Česká republika
Investor:Podolka Gastro s.r.o.
Projekt:03.2015
Realizace:06 - 09.2015


Grafika: Petr Memory Dragoun
Nástěnná malba: Anna Toscheva
číst dále
Návrh restaurace Podolka Karlín započal v březnu 2015 formou přímého výběru architekta. Následná realizace se uskutečnila v období červen až říjen 2015. Investor Podolka Gastro s.r.o. je provozovatelem úspěšné restaurace Podolka v Podolí a cílem bylo vytvořit sesterskou pobočku v odlišné lokalitě se zachováním brandových prvků původní restaurace. 



Filozofie této značky je založena na kvalitním jídle s nabídkou vegetariánských, gluten free a paleo jídel. Čerstvé suroviny, domácí produkty a vstřícný přístup. Všechny tyto aspekty byly inspirací pro vytvoření konceptu a návrhu interiéru s jeho pozitivní atmosférou. 


Prostor v objektu Šaldova 34, musel projít celkovou rekonstrukcí interiéru, který se rozkládá ve dvou patrech (přízemí, suterén), a to jak ve veřejné části, tak i v technologických místnostech včetně kuchyně.

Dominantou interiéru je barový pult, který je propojen skrze saladetu a pracovní plochu s pecí na přípravu pizzy. Použitým materiálem je dubová spárovka doprovázená světle šedou výmalbou, tmavě šedými a červeno-bílými detaily. Právě červená a bílá jsou hlavní brandové barvy obou restaurací. Již v počátku návrhu bylo počítáno s plochami, které bude propojovat grafický design, jež je nedílnou součástí celkového konceptu. Právě grafický design byl řešen již ve fázi návrhu mezi architektem a grafickým designérem Petrem Dragounem. Zavěšené prvky jako jsou živé rostliny, originální osvětlení od Petra Bakoše a překližky s tištěnou grafikou pomyslně rozdělují jinak otevřený prostor. Podlaha je tvořena hoblovanými prkny, u kterých se počítalo s postupným získáním přirozené patiny. Motivy restaurace, které se mimo jiné nesou v námořnickém duchu, se objevují i na malované stěně, kterou vytvořila na základě konceptu architekta malířka Anna Toscheva. Suterén byl nejslabším článkem původního prostoru. Došlo zde k redukci příčky mezi schodištěm a jídelní částí, zbroušení omítek kleneb na betonové jádro, změně dispozic WC a dále k realizaci druhého baru. Prosvětlení celého prostoru bylo dosaženo pomocí navržených Lightboxů, které navozují pocit přirozeného osvětlení. Součástí návrhu interiéru byl i nábytek, který vyjma židlí od značky TON, vznikl na zakázku přímo pro restauraci.
Bowtie Bros.
0 komentářů
přidat komentář