Kancelárie WebSupport

Kancelárie WebSupport
Spoluautoři:Barbora Babocká, Eva Schilhart Faberová, Lukáš Jakóbek
Adresa: Karadžičova 12, Bratislava, Slovensko
Investor:WebSupport s.r.o.
Projekt:2018
Náklady:350 000 Euro
Realizace:2018


Jeden z významných hráčov slovenského IT biznisu, firma Websupport si počas uplynulého roku prešiel niekoľkými zmenami. Najväčší poskytovateľ webhostingových služieb sa stal členom medzinárodnej skupiny a vyrástol natoľko, že musel opustiť svoje staré priestory a namieril si to rovno do novovznikajúcej bratislavskej obchodnej štvrte na Mlynských Nivoch. Úlohou navrhnúť pracovné prostredie pre ich tým poverili pražské Studio Perspektiv. Zadanie bolo formulované jasne – vytvoriť kancelárie podporujúce firemnú kultúru s výnimočným priestorom pre stretávanie.

Matičná doska
Silnému vizuálnemu štýlu sveta Websupport a ich komunikácii cez blogy, vlogy či pocasty sa dá veľmi ľahho podľahnúť. Neodolali tomu ani architekti a pracoviská vyskladali ako matičnú dosku počítača – základ digitálneho sveta. Do neutrálne ladenej zdieľanej plochy vložili jednotlivé funkčné časti. Priestory pre týmy prebrali farebnosť diel grafika Pavla Nováka. Práca so škálovaním farieb a reflexiami neónov v nekonečných zrkadlách dodala kanceláriám na viacerých miestach svojskú hĺbku komixového obrázku.

Business / Casual
Už pred prekročením prahu dverí je vidieť, že na treťom poschodí sídli slobodná a otvorená firma. Priehľad do hlavnej zasadacej miestnosti a pohodlná nika na sedenie obložená drevom patria jednej z dvoch väčších oddychových zón. Orientácia v priestore je jednoduchá, chodba intuitívne vedie návštevníkov do komunitného priestoru ústiaceho na terasu. Ten sa stal od prvých dní obľúbeným centrom kancelárie aj mimo pracovných hodín. "Obývačka" ktorá sa pravidelne premieňa na prednáškovú sálu, poskytuje možnosť nahliadnuť dovnútra nie len IT nadšencom ale aj verejnosti. Veľký barový stôl zbližuje ľudí, rýchlo sa stal vyhľadávaným miestom spoločných raňajok a obedov. Použité materiály akými sú smrekové laty či valcovaný plech bez povrchovej úpravy majú za cieľ potlačiť vnímanie formálneho biznis prostredia daného budovou. Rekonštrukcia kancelárie prebehla len s malým zásahom do technologického vybavenia po predošlom nájomcovi, otvorený strop má svoj vlastný charakter.
Cieľom architektov bolo v projekte sprostredkovať atmosféru pohody rodinného domu na ktorú boli všetci zamestnanci zvyknutí.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Studio Perspektiv s.r.o.