Educatorium v Turku

Educatorium v Turku
Adresa: Assistentinkatu 5-7, Turku, Finsko
Projekt:2000-01
Realizace:2001-02
Užitná plocha:24900 m2
Obestavěná plocha:98900 m3


Nové objekty vzdělávacího centra a fakulty přírodních věd Univerzity v Turku se nachází na místě bývalých vojenských ubytoven. Jsou navrženy na základě vítězného projektu vyzvané soutěže z roku 1999. Čtyřpatrové objekty jsou velmi přehledně a jednoduše komponovány kolem nově vzniklého náměstí. To je alejemi a dalšími náměstími propojeno se studentským městečkem a univerzitním kampusem na kopci. Architektura svou jednoduchostí a světlým barevným laděním navazuje na vzhled stávajících budov. Většina fasád je z jemně probarveného pohledového betonu, v přízemí je užito tmavého betonu, světlého kamene a sklobetonu, strojovny vzduchotechniky jsou obloženy stříbrným vlnitým plechem. Venkovní přístřešky kol mají dubový podhled a jsou osvětleny různobarevnými kruhovými světlíky.
Eva Bečvářová, Matěj Kosík
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Arkkitehdit NRT Oy