Nejlepší z realit je pivovar přestavěný na byty a kanceláře

Vložil
ČTK
13.11.2009 14:50
Praha

Praha - Česká republika zná vítěze soutěže Nejlepší z realit 2009. V kategorii bytových projektů zvítězila přestavba bývalého pivovaru v  pražských Holešovicích. Nejlepší kancelářskou budovou se stala první etapa projektu Futurama Business Park v Praze-Karlíně. Výsledky realitního klání dnes oznámili organizátoři.
    Při přestavbě holešovického pivovaru porota ocenila citlivou rekonstrukci bývalé průmyslové stavby. Futurama Business Park si získal odborníky celkovým přístupem stavitele a architektonickým a provozním řešením.
    Z Holešovic pochází také vítěz kategorie rekonstruovaných kanceláří, kterým je projekt Classic 7 Business Park. Porotci ocenili "výbornou proměnu zanedbané industriální budovy v moderní administrativní objekt".
    V kategorii obchodních center dominovaly pražské Arkády Pankrác. V  kategorii hotelů získal titul The Augustine Hotel v Praze 1, a to za "harmonické spojení a respektování historických budov s prvky moderní architektury".
    Zvláštní cenu poroty letos získala Národní technická knihovna v  Praze-Dejvicích. Cena byla udělena za vzorový příklad stavby veřejných služeb, urbanistické, architektonické a technické řešení a dosud nejvýraznější ukázku spolupráce veřejného a soukromého sektoru v oblasti rozvoje nemovitostí.
    "Jako velmi pozitivní vidím, že i v roce, který byl pro investory i  developery velmi obtížný, a v němž se již dopady ekonomické krize projevily v  plném rozsahu, se na trhu objevilo tolik zajímavých projektů," uvedl předseda odborné poroty Tomáš Drtina.
    Členy poroty byli odborníci z řad Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, developerů, Obce architektů, realitních makléřů a bank.
0 komentářů
přidat komentář