Velké Pavlovice: Podoba náměstí bude známa do března

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
25.01.2008 16:40
Písek

Velké Pavlovice (Břeclavsko) - Do března vyberou zastupitelé velkých Pavlovic na Břeclavsku urbanistickou studii nového městského centrálního náměstí. Vybírat budou ze tří prací, které se z celkem 21 návrhů dostaly do užšího kola soutěže o vybudování velkopavlovického náměstí. ČTK to dnes řekl tamní starosta Pavel Procházka. Vytvoření městského centra na ploše osmi hektarů přijde na půl miliardy korun. Práce začnou za rok.

    "Bude to těžké vybírání. Studie jsou dost odlišné. Je mezi nimi klasický a odvážný - moderní návrh. O věci jsme jednali již tento týden na zastupitelstvu a nemohli jsme se shodnout na tom, která práce je z těchto návrhů nejlepší," zdůraznil Procházka.
    Velké Pavlovice sice patří ke známým vinařským centrům na Moravě, nemají ale prostory ke konání četných společenských akcí. Tamní centrální náměstí 9. května je pro pořádání vinobraní a hodů příliš těsné na to, aby se na něj vměstnalo asi 5000 lidí.
    Při velkých akcích proto vznikají problémy. Nové centrální náměstí by mělo podle starosty připomínat svojí podobou vinařskou tradici. Novým městským centrem by se měl stát prostor mezi autobusovým nádražím a zemědělským statkem se sýpkou z 18. století. Na tomto území bude část starých budov stržena. Z historických objektů vznikne turistické centrum, počítá se s novou výstavbou obchodů, bank i činžovních domů.
0 komentářů
přidat komentář