V centru Ústí nad Labem vyroste nový hotel

Vložil
ČTK
22.10.2007 11:00
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Společnost Czech Property Investments (CPI) chce do jara roku 2009 v Ústí nad Labem postavit komplex složený z hotelu a administrativně-obchodního centra. Mluvčí společnosti Michaela Winklerová ČTK řekla, že čekají jen na vydání stavebního povolení. Firma se s městem Ústí nad Labem dohaduje kvůli parkovacím místům.
    Stavba komplexu má stát zhruba 500 milionů korun. Ve čtyřhvězdičkovém hotelu bude 86 pokojů se 172 lůžky a kongresová hala pro 250 lidí. Další části komplexu zaberou kanceláře a obchody, projekt počítá i se stavbou bytů. Na místě, které je od osmdesátých let zcela prázdné, vznikne i malé náměstí se zelení.
    Podle náměstka primátora Jana Řeřichy město zatím nedalo svolení ke stavebnímu povolení hlavně kvůli malému počtu parkovacích míst, která zde mají vzniknout. Projekt počítá s tím, že v  podzemí bude moci parkovat 211 aut, ústecká radnice však požaduje 350 míst. Stavba totiž zabere dosud využívané parkoviště, navíc míst je v centru Ústí nad Labem kritický nedostatek. Podle Řeřichy CPI předložila návrh, jak situaci vyřešit. Místa mají vzniknout ne přímo v komplexu, ale jeho blízkém okolí.
    CPI působí v oblasti developmentu a investic na trhu s nemovitostmi v  České a Slovenské republice. Zabývá se výstavbu a pronájem komerčních objektů či budování hypermarketů. Skupina je činná také v sektoru hotelnictví a kongresového průmyslu nebo v přípravě průmyslových zón a logistických parků. Hodnota jejího spravovaného majetku je více než 13 miliard korun.
0 komentářů
přidat komentář