Radnice Prahy 8 se staví rezervovaně k opravě nádraží

Vložil
ČTK
06.01.2007 14:30
Praha

Praha - Radnice Prahy 8 se podle starosty Josefa Noska staví rezervovaně k rekonstrukci autobusového nádraží na Florenci. Vlastník areálu chystá jeho postupnou opravu, první by měla přijít na řadu ještě letos odbavovací hala. Podle Noska by se měl řešit rozvoj celého území včetně Masarykova nádraží. Nyní se tam až na výjimky nesmí stavět.

    "Umím si představit třeba to, že tam bude podzemní autobusové nádraží a nad ním bude víceúčelová budova. Aby to nebylo velké parkoviště, kam zajíždějí autobusy, ale aby to bylo využité území, protože je to prakticky v centru Prahy," řekl dnes ČTK starosta.
    Pro Masarykovo nádraží se chystá návrh změny územního plánu. Výsledkem by mělo být to, že se omezí plochy určené pro železnici. Uvažuje se o tom, že by se nádraží mohlo posunout k Praze 8, nebo by se zcela přemístilo na Hlavní nádraží.
    Na uvolněných plochách by mohly vzniknout nové budovy s obchody, byty a kancelářemi. Bylo by možné propojit Opletalovu ulici s ulicí Na Florenci a ulici Na Florenci s Pernerovou ulicí a tím připojit celý Karlín dopravně k centru. "Mít dvě velká vlaková nádraží a autobusové nádraží v dosahu jednoho kilometru od absolutního centra Prahy, od Václavského náměstí, mi nepřijde nejvhodnější," poznamenal Nosek.
    Podle informací stavebního úřadu Prahy 8 už má vlastník na novou odbavovací halu povolení, ale nyní požádal o jeho změnu. Podal také žádost o udělení výjimky ze stavební uzávěry pro záměr zastřešení nástupišť a stavbu ochozů. Hala má být kvůli stavební uzávěře dočasná.
0 komentářů
přidat komentář