Zájem lidí o skladovací prostory roste

Vložil
ČTK
29.08.2006 13:00
Praha

Praha - V Česku se začínají stavět sklady, ve kterých si mohou jednotlivci uskladnit lyže, surfy nebo třeba nábytek či oblečení. Takzvané city boxy se v Česku nabízejí přibližně již tři roky, teprve letos však realitní makléři zaznamenali větší poptávku, píšou dnešní Hospodářské noviny (HN).

    Relativně novému realitnímu byznysu nahrává i výstavba bytů, u kterých není dostatek úložného prostoru. O city boxy ale mají zájem i lidé, kteří si chtějí své věci lépe zabezpečit proti krádeži. Přibývá i lidí, kteří potřebují dočasně uložit své věci na bezpečné místo například po dobu rekonstrukce bytu. O  sklady mají stále větší zájem i exekutoři.
    Společnosti, které sklady nabízejí, často skupují staré továrny a mění je na skladové boxy. Zájem o boxy je ale nyní především v Praze, mimo metropoli je poptávka malá. Realitní odborníci ale očekávají, že se to v budoucnu změní. V Praze je nyní necelá desítka skladů, kde si mohou lidé uložit své věci. Kóje se pronajímají nejčastěji za cenu od 150 korun na týden. Největší zájem je o boxy ve velikosti jeden až tři metry čtvereční.
0 komentářů
přidat komentář