Brněnská Galerie architektury otevře výstavu o Le Corbusierovi

Vložil
ČTK
27.01.2015 09:30
Brno

Le Corbusier

Brno - Brněnská Galerie architektury dnes otevře výstavu z díla Le Corbusiera, jednoho z nejvlivnějších architektů 20. století. Klade důraz zvláště na indické město Čandígarh, které vyrostlo na zelené louce. Na projektování města se podílel právě Le Corbusier. Výstavu doplňuje sedm originálních skic z raného architektova období a dokumenty připomínající jeho návštěvu Československa.
    "Le Corbusier svým radikálním dílem i výtvarným citem výrazně ovlivnil vývoj moderní architektury a je považován za největšího architekta 20. století, jehož odkaz je stále živý a inspiruje generace architektů a umělců i v dnešní době," uvedl ředitel Galerie architektury Gabriel Kurtis.
    Le Corbusier (1887 až 1965) byl původem švýcarský architekt, urbanista, teoretik a malíř. Čandígarh vznikl jako hlavní město indického státu Pandžáb. Je rozdělený do jednoúčelových sektorů. Celkově má tvar siluety člověka. Hlavu představuje komplex Kapitolu, který zahrnuje budovy státní správy, Národního shromáždění a Nejvyššího soudu.
    Návštěvníci výstavy si mohou Čandígarh prohlédnout díky fotografiím Milana Pitlacha. Výstava potrvá do 20. února. Otevřená bude denně od 10:00 do 18:00.
0 komentářů
přidat komentář

Související články