Petřvald bude mít novou radnici za 34 milionů korun

Vložil
ČTK
08.05.2014 11:15
zdroj: petrvald.info
Petřvald (Karvinsko) - Petřvald na Karvinsku začne v květnu budovat nové sídlo radnice za zhruba 34 milionů korun. Dosud zaměstnanci úřadovali v bývalém rodinném domě, který nebyl zcela vyhovující, řekl ČTK místostarosta Václav Holeček.

    "Jsme v budově, která je hodně stará a už nesplňuje určité parametry jako například bezbariérovost. Nám předci radnici jako v jiných vesnicích a městech nevybudovali, takže kdysi zastupitelstvo přijalo rozhodnutí, že by se tato situace měla řešit a teď k tomu po mnoha letech dojde," uvedl Holeček. První úvahy o vybudování reprezentativního sídla radnice podle něj vznikly už v roce 1996. Město se jí tak dočká po zhruba 20 letech, stavba má být dokončena příští rok v červnu.
    "Dnešní stav například pro starší nebo zdravotně postižené občany není ideální, když musí třeba na finanční odbor šlapat do druhého patra. Také obřadní síň je v prvním patře, takže ani tady bezbariérovost není dodržena, takže jsou s tím určité svízele," řekl místostarosta.
    Nová radnice by měla poskytnout komfortnější zázemí. Její součástí bude nová obřadní síň a hned v přízemí lidé najdou například informační centrum nebo pokladnu. Radnice zaměstnává 22 lidí, včetně uvolněných starostky a místostarosty.
    Součástí výstavby radnice bude i vybudování menšího prostoru před úřadem, na němž se budou moci pořádat kulturní vystoupení, jarmarky či trhy. Petřvald, v němž žije zhruba 7200 obyvatel, totiž nemá náměstí.
    Radnice původně předpokládala, že náklady na výstavbu budou kolem 46 milionů korun. V soutěži na dodavatele stavby se však cenu podařilo snížit. Část nákladů pokryje evropská dotace, zbytek vlastní prostředky města a úvěr. Podle Holečka město nemá žádné další úvěry, a splácení by tak mělo zvládnout.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Bez komentáře?
Oldřich Bittner
09.05.14 09:42
Radnice
Jan Bárta
09.05.14 07:36
Výborně
Radek
10.05.14 08:47
zobrazit všechny komentáře