reSITE - pavilon Rosy od Raumlabor

Zdroj
reSITE.cz
Vložil
Tisková zpráva
14.05.2012 09:30
raumlabor_berlin

Organizátoři festivalu reSITE nabízejí obyvatelům Prahy i jejím návštěvníkům možnost zažít město jinak. Ve čtvrtek 24. května se na Piazzettě Národního divadla objeví rozměrný nafukovací objekt Rosy - multifunkční objekt berlínského umělecko-architektonického seskupení Raumlabor. Pavilon s kapacitou téměř pro 150 lidí se slavnostně otevře v pátek, hudební konferencí pražského festivalu United Islands. Následovat budou městské hry v podání energické skupiny I SPY, která neobvyklým způsobem provede účastníky centrem Prahy. V sobotu se srdcem festivalu stane piazzetta Národního divadla a Náplavka. Nadace Partnerství organizuje workshop zaměřený na řešení pražských nábřeží - včetně jejich 3D modelování. Dvě cyklojízdy se zaměří na pražskou neorenesanční architekturu.



Rodiny s dětmi a studenti jsou zváni na unikátní workshop městské kresby. Sobota a neděle bude v pavilonu Rosy patřit třem diskusím s mladými domácími i zahraničními architekty jako Matúš Vallo (SK), Eric Frijtters (NL), Petr Lešek (CZ) nebo Igor Marko (UK), kteří budou diskutovat o budoucnosti veřejných prostranstvích ve městech.

Sobotní odpoledne patří největší události víkendové části festivalu. Zakladatel norsko-amerického krajinářského ateliéru Snøhetta, Craig Dykers, bude zdarma přednášet na Nové scéně. Následovat bude česká premiéra mezinárodně uznávaného filmu Garyho Hustwita Urbanized (2011) s diskusí, které se zúčastní mimo jiné i Alexandros Washburn, vedoucí oddělení městského plánování pro město New York. Náplavka na Praze 2 se změní na celý víkend na dočasný park a nabídne kulinářské i hudební zážitky. První ročník festivalu reSITE slavnostně zakončí v neděli odpolední pouliční tango.
0 komentářů
přidat komentář

Související články