Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Interiér Turistického informačního centra města Brna

Autor: Architekti Hrůša & spol., Ateliér Brno | Petr Hrůša
Spolupráce: Jitka Vančurová, Barbora Páralová
Adresa: Panenská 1, Brno, Česká republika | mapa
Investor: Brněnské komunikace, a. s.
Realizace: 2017


Turistické informační centrum je umístěno v novostavbě parkovacího domu Dominipark. Objekt se nachází v centrální historické části města a to vedle objektu radnice, Uměleckoprůmyslového muzea a velkokapacitního hotelu.
Inspirací a výchozím tématem pro návrh interiéru byla obyčejná plakátovací dřevěná ohrada.
Návrh materiálového řešení objektu je tedy proveden s ohledem na výraznou a důstojnou funkci objektu a zároveň však jsou voleny takové povrchy a materiály, které nepůsobí přehnanou exkluzivitou a odpovídají civilnímu, městskému charakteru lokality. Prostor TIC má v přízemní nárožní části objektu parkovacího domu dva vstupy a to z ulice Panenská a z ulice Husova.
Interiérové stěny hlavního návštěvnického prostoru jsou obloženy smrkovými prkny kladenými svisle na celou výšku prostoru. Na tato prkna jsou připevňovány plakáty pro kulturní akce ve městě a okolí. V dřevěném obkladu stěn jsou umístěny čtvery skryté dveře do zázemí. Zázemím provozovny jsou kuchyňka, provozní místnost, sklad a hygienické zázemí. Na jeho stěnách je bílá omítka či keramický obklad, vestavný nábytek je proveden z bílých laminovaných desek a je doplněný typovými kusy mobiliáře.
V hlavním návštěvnickém prostoru jsou umístěny mobiliářové prvky - pult se zápultím, lavice/vitríny, stolky, stojan na tablet, police a LCD obrazovka. Pult s nikou zápultí je opláštěný deskami z bílého krystalického skla, stolky jsou bílé lakované s nerezovou podnoží. Lavice je provedena materiálově obdobně jako obklad stěn - ze smrkových prken, doplněna o skleněnou nasvětlenou vitrínu pro vystavování suvenýrů a drobných předmětů TIC. Podlaha hlavní prostory je z litého tmavě šedého teraca. Hlavní prostor pro návštěvníky má světlou výšku 4,5 m, strop je opatřen bílým hladkým plným SDK podhledem, osvětlení zajišťují zářivková svítidla rozmístěná do čtvercového rastru.
Projekt
Fotograf
Jiří Hloušek
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 21.08.17
Návštěvnost: 3184 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.