ERCO P3 autom. vysokoregálový sklad

ERCO P3 autom. vysokoregálový sklad
Mezi oceněnými architektonickými pracemi za minulý rok v Německu se objevil i jeden sklad. Není se co divit, P3 Erco zahání noční můry.
Ve dne působí velkoplošné skladiště P3 společnosti Erco poklidně - elegantní budova, které dominuje transparentní fasáda a produkty naskládané v obrovském skladovacím prostoru, v noci se však promění v oslnivou až snovou záležitost. Pláštěm budovy rytmicky probleskují čárové kódy v takřka tanečních konfiguracích a po zadu nezůstávají ani sólové jantarové linie.
Architekty budovy skladu pro světového producenta svítidel a giganta na poli světelného inženýrství jsou renomovaní tvůrci z Frankfurtu Till Schneider a Michael Schumacher, vyznavači souhry funkce a vzhledu, kteří se specializují hlavně na firemní budovy. Schumacher se vyučil u Normana Fostera a stejně jako on pracuje nejraději s hi-tech glazovanými fasádami - dodávají jeho stavbám průhlednost a činí je tak snadno čitelné. Svůj postoj k architektuře charakterizují oni sami jako pragmatický poetismus. "Pro jeden problém může existovat vždy více technic- kých řešení, ale pravděpodobně jen jedno obsahuje jistý poetický aspekt, nebo eleganci, nebo jen překvapivý nápad," jak sami říkají. V případě P3 vás moment překvapení rozhodně nemine a budova je tak více než jen působivou firemní vizitkou. Pochvalují si ji zejména nespaví obyvatelé Luedenscheidu.
Jana Semerádová
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Schneider+Schumacher