Výměna střechy stadionu v Jihlavě se zpozdí kvůli nezájmu firem

Zdroj
Věra Stejskalová
Vložil
ČTK
11.10.2018 19:20
Jihlava

Jihlava - Výměna střechy Horáckého zimního stadionu se zpozdí o rok kvůli nezájmu firem. Práce zřejmě budou moci začít nejdřív zkraje roku 2020. Město původně chtělo kvůli urychlení zakázku zadat společnosti, která práce provede včetně projektů, ale o zakázku se nikdo nepřihlásil. Radní města se dnes dohodli na tom, že nechají připravit nové výběrové řízení pouze na projektanta. O jeho zadání ale může rozhodnout až nově zvolené zastupitelstvo. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Radek Popelka (ANO).


"Jelikož celý proces je spuštěn na základě usnesení zastupitelstva, tak až zastupitelstvo může změnit své usnesení a rozhodnout o dalším postupu,"
řekl Popelka. Městský stadion, na němž hraje hokejový klub Dukla, může být podle posledního statického posudku s nynějším zastřešením v provozu naposled v sezoně na přelomu let 2019 a 2020.

Kvůli nezájmu stavařů se letos v Jihlavě nepodařilo zahájit více stavebních akcí. V ulici Na Dolech, kde zastavují vlaky, autobusy i trolejbusy, město připravuje stavbu malého terminálu se zázemím pro cestující i řidiče MHD. Na akci za několik milionů korun se radnici nepodařilo vybrat dodavatele už dvakrát. Jednou se nikdo nepřihlásil a podruhé byl jeden zájemce, který podle radnice nabídl neúměrně vysokou cenu.

"Dnes jsme schválili parametry a půjdeme znovu do výběrového řízení na zhotovitele," řekl náměstek primátora Jaromír Kalina (KDU-ČSL). V podmínkách nového řízení nechali radní města snížit výši finanční záruky, kterou musí firmy nechat složenou u investora po dobu provádění zakázky.
0 komentářů
přidat komentář

Související články