Vložil
Petra Hlaváčková
02.12.2009 22:00

zpět na článek
V letošním roce se podařilo brněnskému Památkovému ústavu získat do správy vilu Stiassni od architekta Ernsta Wiesnera. Dům, který Brňané znají spíše pod názvem Vládní vila, patří bezpochyby k nejvýznamnějším dílům brněnské meziválečné architektury. Ne ani tak pro svoji konstrukční, stylovou či technickou jedinečnost, vila spíše představuje ukázkový příklad stavby pro bohaté židovské průmyslové podnikatele, jejichž stavebně-historický vývoj a osudy nájemníků jsou často téměř totožné.
1 komentář
Stiassny vládní vila-nestiassne napady
Karel Rada
| 17.08.10 01:29
Další hloupý nápad, jak znehybnit a znefunkčnit dům určený k bydlení, měl by se nabídnout původním majitelům levně ke koupi, když už nelze vrátit. V žádném případě NE skanzen, muzeum, atd. Kdo to má platit pánové? Kdo z vás na to má? Mimo jiné nejde o žádný architektonický skvost, stejně jako Jurkovičův kýč.
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.