V pisárecké vozovně tramvají se dokončuje stavba nové haly

Vložil
ČTK
18.10.2019 08:20
Brno


Brno - Brněnský dopravní podnik dokončuje v pisárecké vozovně stavbu haly pro denní ošetření a očistu tramvají. Lidé ji mohou vidět, když projíždějí kolem vozovny linkou 1. Až bude hala hotová, zastřeší se ještě kolejiště mezi novou a starou halou. Poté se bude opravovat stará hala a vybaví se novými technologiemi včetně myčky, řekla ČTK mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. Podnik za stavbu zaplatí zhruba 400 milionů korun.


Denní ošetření tramvají bude díky novým technologiím rychlejší a také je pro očistu více prostoru. "Bude zde například centrální vysavač a také detektor kol," řekla Tomaštíková. Směrem do ulice získá hala designové opláštění, část bude prosklená jako výkladní skříň, aby lidé jedoucí kolem mohli nahlédnout dovnitř. Fasáda bude také udělaná tak, aby neodrážela zvuk projíždějících tramvají na druhou stranu do zástavby.

Už v listopadu mají halou tramvaje projíždět, kompletně funkční bude až později. Kvůli stavbě opláštění se totiž musí vytrhat kolej kolem haly, která slouží k zajíždění tramvají do vozovny. Součástí stavby je i nové kolejiště ve vozovně.

Celá stavba včetně zastřešení volného prostoru a úprav staré haly má být hotová na konci srpna příštího roku a poté začne zkušební provoz.

V další etapě se připravuje stavba smyčky, která umožní najíždět do vozovny i tramvajím jedoucím od Bystrce, které se dosud musejí otáčet až na Mendlově náměstí. Aktuálně se dokončuje dokumentace pro územní rozhodnutí. Smyčka bude zhruba v místech u zastávky Lipová.
0 komentářů
přidat komentář

Související články