V Kolíně začne rekonstrukce obřadní síně na městském hřbitově

Vložil
ČTK
24.09.2021 17:10
Kolín


Kolín – V Kolíně začne v pondělí plánovaná rekonstrukce velké obřadní síně na městském hřbitově. Kvůli opravám se změní termíny konání pohřbů. Zakázka za 8,3 milionu korun by měla být hotová do konce května příštího roku, řekl dnes novinářům místostarosta Michal Najbrt (Změna pro Kolín).


"Od pondělí se nebudou obřady konat v úterý a v pátek, ale ve čtvrtek a v pátek," řekl Najbrt. Stavební firma tak bude moct pracovat od soboty do středy. Vnitřní prostory velké obřadní síně by měly být opravené do konce ledna, zbytek zakázky, tedy prostory kolem síně, se budou dokončovat ještě v květnu.

Celková rekonstrukce velké obřadní síně je poslední, pátou etapou rekonstrukce na městském hřbitově. V minulosti prošlo opravou například technické zázemí včetně kanceláří nebo malá obřadní síň zhruba pro 30 lidí. Nyní se bude využívat jako náhradní za velkou obřadní síň, do které se vejde asi 65 smutečních hostů.

Město stanovilo ve výběrovém řízení podmínku, aby firma na hřbitově pracovala od soboty do středy, čtvrtky a pátky by byly vyhrazené pohřbům, obřady tak nebude rušit hluk stavebních prací. Otevírací dobu hřbitova stavební práce neomezí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články