Univerzita Pardubice koupí budovu v bývalém areálu Tesla

Vložil
ČTK
30.09.2020 21:25
Pardubice

Pardubice – Univerzita Pardubice dnes pode- psala smlouvu s developerem, díky níž získá budovu pro Fakultu zdravotnických studií. Škola koupí prostory v areálu bývalého podniku Tesla. Nové zázemí vznikne v sousedství Pardubické nemocnice, se kterou fakulta spolupracuje, uvedla univerzita v tiskové zprávě.


"Chceme fakultě poskytnout další prostor pro rozvoj, navíc v těsné blízkosti Pardubické nemocnice, se kterou spolupráce je pro praktické vzdělávání našich studentů klíčová. Náš plán má podporu města Pardubice i Pardubického kraje," uvedl rektor Jiří Málek, který dnes podepsal smlouvu o smlouvě budoucí.

Univerzita Pardubice má zájem o bývalou budovu Telegrafie, která je nejstarším objektem v celém průmyslovém areálu. Užitná plocha dvoupodlažní Telegrafie je asi 3200 m². Budou v ní odborné laboratoře, posluchárny, menší knihovna, studijní oddělení, zázemí pro akademické pracovníky, zasedací místnosti a bistro.

Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice dnes sídlí v budově společně se Střední zdravotnickou školou Pardubice. Od nemocnice a plánované nové budovy je vzdálená asi 2,5 kilometru. Současné prostory a podmínky pro komfortní výuku přestávají s ohledem na rozvoj fakultě stačit.

V budovách Střední zdravotnické školy, kde má univerzita pětinový vlastnický podíl, by po rekonstrukci nového sídla fakulty zůstalo jen několik pracovišť a využívaly by se tady dál i univerzitní posluchárny. Přemístění fakulty umožní i rozvoj Střední zdravotnické školy.

Smlouvu o smlouvě budoucí uzavřela Univerzita Pardubice se společností Linkcity Czech Republic. Firma zvítězila ve výběrovém řízení města na revitalizaci areálu bývalé Tesly Kyjevská. V plánu má stavět rezidenční část, obchodní centrum, parkovací místa, dopravní napojení areálu i nemocnice.
0 komentářů
přidat komentář

Související články