UDĚLAT CHYTROU ŠKOLU

S novým děkanem FUA TUL v Liberci prof. Zdeňkem Fránkem

Vložil
Jiří Horský
18.10.2012 00:30
Zdeněk Fránek
Fránek Architects


zpět na článek
Prof. ing. arch. Zdeněk Fránek (*1961 Boskovice)
1985 Fakulta architektury VUT v Brně
1989 zakládá Zdeněk Fránek architect + associates
od 1994 se intenzivně věnuje pedagogické práci na vysokých školách
2008 habilitace (AVU)
2011 profesorské řízení (VŠUP)
2012 děkanem Fakulty umění a architektury na Technické univerzitě v Liberci
Zdeněk Fránek patří v současnosti mezi špičku architektury české – a bez většího přehánění bychom mohli napsat i té světové. V roce 2007 jej například významný britský časopis Wallpaper zařadil mezi 101 nejvýraznějších architektů světa.
Zájem o jeho tvorbu nepomíjí ani v době hospodářského útlumu. Je autorem  mnoha obytných i občanských staveb doma i v zahraničí; k realizovaným patří například Galerie CCC a vila v Pekingu, modlitebny v Litomyšli a Černošicích, polyfunkční dům Eucon v Praze, tělocvična v Jaroměřicích nebo rodinné domy v Plzni, Brně, Praze či Hodoníně.
Se stejným nasazením jako práci ve vlastní kanceláři se věnuje také pedagogické činnosti. V minulosti působil na FA VUT v Brně, ještě donedávna učil na pražském Archipu a na katedře architektury stavební fakulty v Ostravě, na fakultě liberecké vede školní ateliér – a počátkem letošního akademického roku se zde stal také děkanem...
0 komentářů
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.