U Stodolní ulice v centru Ostravy by měl vzniknout multifunkční komplex

Vložil
ČTK
19.01.2022 19:20
Ostrava


Ostrava – V sousedství Stodolní ulice v centru Ostravy by měl vzniknout multi- funkční komplex s byty, komerčními prostorami i místy pro trávení volného času. Město zahájí jednání se společností Linkcity Czech Republic, která za komplex nevyužitých nemovitostí sousedících s historickou budovou někdejších jatek nabídla více než 24 milionů korun. Rozhodla o tom městská rada, řekl dnes novinářům ostravský primátor Tomáš Macura.


Oblast zvaná Rezidence Stodolní se nachází mezi ulicemi Porážkovou, Stodolní a Masnou a má rozlohu 3747 metrů čtverečních. Záměr prodat komplex těchto nemovitostí schválili zastupitelé loni v září a město pak začalo hledat investora. Dostalo dvě nabídky.

"Hodnotící komise nabídky posoudila tak, že jedna nevyhovuje. Zbývá jediná nabídka, ale zato podle nás velmi dobrá. Je to nabídka, kterou podává společnost Linkcity. Záměr je multifunkční komplex zahrnující jak funkci bydlení, tak i funkci komerční a volnočasovou. Přidanou hodnotou je, že autorem projektu je světoznámé architektonické studio Bogle Architects," řekl primátor.

Komplex nemovitostí se nachází v městské památkové zóně a byl postaven v letech 1927 až 1928. Celou oblast město postupně rekonstruuje a dostavuje tak, aby tam vytvořilo novou funkční čtvrť. Dominantou budou historická jatka, do nichž se po přestavbě přesune městská galerie.

Komplex budov vedle nich je ve špatném stavu a bez využití. Budovy chce investor podle primátora převážně zbourat. Nový komplex by mohl stát na podzim 2025. "Ale může se stát, že jednání o smlouvě nějakou dobu potrvá a termín se posune," řekl Macura.

Součástí stavby má být i propojení přes Místeckou ulici. Město zvažuje, že tuto frekventovanou silnici nechá zahloubit. Z prostoru Místecké by vedla nadzemní lávka, která vyústí do prostoru nového komplexu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články