Teplice chtějí do konce roku vědět, kolik bude stát nové koupaliště

Vložil
ČTK
23.06.2022 07:20
Teplice


Teplice - Teplice chtějí do konce roku vědět, kolik bude stát nové koupaliště. Odhad nákladů vzejde z projektové dokumentace, kterou nyní zpracovává tým odborníků. Pokud nepřesáhnou možnosti města, vybere v příštím roce radnice zhotovitele. Novinářům to dnes řekl primátor Hynek Hanza (ODS). Na venkovní koupaliště čekají obyvatelé od 90. let.


Do projektové dokumentace zapracuje společnost Sial podněty od pracovní skupiny, která se koupalištěm pod vodojemem v Nové Vsi zabývala. Pozemky pro rekreační areál jsou v majetku města. Koupaliště je ve svažitém terénu navrženo jako kaskáda. V nejvyšším patře je brouzdaliště, pod ním plavecký bazén se skokanským můstkem a nejníže rekreační bazén s tobogánem. Za dokumentaci město zaplatí zhruba 20 milionů korun.

Ve střednědobém rozpočtu radnice počítá podle primátora s částkou kolem 350 milionů korun na koupaliště. Město bude hledat vhodný dotační titul, ale připraveno je zaplatit výstavbu ze svého. V každém patře kaskády se počítá se sociálním zařízením a gastronomickým provozem, v nejnižším patře s hřištěm na plážový volejbal. Kolem areálu má vzniknout park pro různé aktivity. Vodojem, který nebyl nikdy naplněn vodou, by chtělo město využít jako vyhlídkovou věž.

Kapacita vodní kaskády je spočítaná na 800 lidí na hodinu. Plavecký bazén je navržen jako klasický, 50 metrů dlouhý se šesti závodními dráhami a sedmimetrovou věží, pod níž bude hloubka 4,5 metru. Relaxační bazén by se měl vytápět solárními panely.

Koupaliště v Teplicích chybí léta. V roce 2016 se začalo hledat místo pro nové. Vytipováno bylo sedm lokalit, nakonec zastupitelé zamítli možnost návratu koupaliště do zámecké zahrady, v níž vlastní pozemky soukromníci. Odborníci poté posuzovali dvě varianty, z nichž lépe vyšla Nová Ves.
0 komentářů
přidat komentář

Související články