Vložil
Petr Šmídek
13.02.2012 00:05

zpět na článek
Historik a teoretik architektury doc. PhDr. Petr Kratochvíl, CSc. se na konci minulého roku vrátil ze stipendijního pobytu Fulbright-Masaryk Scholarship na prestižní Columbia University. Rozhodli jsme se přinést rozhovor, který přiblíží aktuální dění nejen na manhattanském poloostrově, kde Petr Kratochvíl strávil tří měsíce. Díky jeho postřehům i poskytnutým fotografiím se můžete na stránkách archiwebu setkávat s řadou hodnotných amerických staveb.
1 komentář
Veřejný prostor je zajímavé téma.
robert
| 22.02.12 09:38
V Praze patří bedomovcům. Ve veřejném prostoru dnes jme monitorováni určitě kamerami, ale začněte v Praze na veřejnosti něco z ruky baštit a rozhlédněte se kolem kolik lidí se na vás dívá co jíte. Překvapilo mě při mé návštěvě Londýna, kolik lidí v kvádrech tam žere na veřejnosti, nebo v metru a navzájem se neokukují - je jim to fuk. U nás je stále norma, že v metru se nejí. V rozhovoru mi chybí nějaký zajímavý postřeh.
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.