Vložil
Kateřina Lopatová
19.05.2008 03:00

zpět na článek
kancelář ksa. vznikla v roce 1995
> www.ksa.cz

David Kopecký (*1963, Praha)
1991 diplomní projekt na AVU v Praze, Škola architektury Emila Přikryla

Ján Studený
(*1966, Bratislava)
1991 diplomní projekt na FA ČVUT v Praze
1996 diplomní projekt na AVU v Praze, Škola architektury Emila Přikryla
9 komentářů
???
ales
| 19.05.08 11:01
vdaka za naozaj zaujimavy rozhovor!!!

velmi by ma zaujimalo, ci ksa. ziju len z architektury. sam hladam model ako sa da fungovat a "bavit" zaroven....
omg
hetzer
| 19.05.08 11:02
kdy uz architekti pochopi ze by meli stavet budovy a ne filozofovat, ze se kazdym poskytnutym rozhovorem jenom shazuji
re
dk
| 19.05.08 11:51
je to tezke, castecne zijeme z jinych zdroju.
meli jsme v tymu radu skvelych talentovanych lidi oddanych veci, kteri se museli postupne zacit zivit jinde. dekonstrukce stupavy nam vyrazne nepomohla, ale verime ze prorazime.
Zapálení pro věc
Jeník
| 19.05.08 12:41
Pane hetzere, vy se shazujete svým každým dalším příspěvkem. Vztáhněte si svůj poslední příspěvek na sebe, když nemá člověk co říct, atd...

Ať už s ksa. souhlasím, nebo ne, je super, že tu jsou architekti, kteří nad svou prací přemýšlí a jsou schpni o ní diskutovat. Toto zapálení pro věc tu docela chybí. Jen více takových rozhovorů.
stupava
worth
| 21.05.08 10:10
vdaka za super rozhovor! ja myslim, ze keby ksa fungovalo trebars v rakusku tak uz by davno prerazili a patrili medzi najuspesnejsie ateliery.

a som rad, ze som sa konecne dozvedel ako to bolo so stupavou, doteraz som pocul vacsinou iba informacie, ze sa dom prehrieval a podobne /dokonca i od ucitelov na FA/. prajem ksa vela zdaru a dufam, ze im vyjdu aj nake vacsie projekty verejnych budov.

P.S.: nema niekto fotografie stupavskeho domu pred demontovanim? videl som ich iba malo a nie uplne vypovedne. ak by niekto mal alebo vedel kde su na webe, prosim poslite link alebo priamo fotky valsinarb@gmail.com vdaka.
hetzerovi
rk
| 21.05.08 07:11
a kdy uz nekteri jini pochopi, ze bez filozofovani se to dost dobre delat neda?
Skvělé
vr
| 26.08.10 01:28
Poklona..
skutocny problen v stupave
mexx
| 05.09.11 04:41
...problem skleneneho domu v Stupave bol, ze sa medzi vrstvami skla usadzali plesne a cistenie tychto plesni bolo dost nakladna zalezitost
pro mexx
robert
| 07.09.11 10:09
Materiálové řešení pláště z hlediska tepelné techniky bylo první co mě zarazilo, když jsem poprvé viděl fotky tohoto domu. Myslím na kondenzaci vlhkosti ve spojích copilitových dílů a na kontaktu copilitu s ostatními konstrukcemi včetně rámů oken. Neznám podrobnosti detailů z prováděčky, ale zbourat to byla škoda. Sanovat se dá ledacos. Například Jiřičná se musela sklonit před posudkem statika z ČVUT, který jí nechal svařit všechny demontovatelné hitech čtyřprstníky nesoucí zasklení vzhledem k enormním deformacím celé konstrukce oranžerie na Pražském hradě.
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.