Přešlapování nad Revoluční

Karolina Jirkalová

Zdroj
Karolina Jirkalová
Vložil
Jan Kratochvíl
08.01.2012 18:00

zpět na článek
Projekt novostavby na rohu ulic Revoluční a Lannovy v pražské Petrské čtvrti se v médích objevil již na podzim loňského roku. Dnes je aktuální jiné řešení, což však neznamená uzavření diskuse, ale naopak její znovuotevření. Jde o úlohu, která je téměř esencí problémů, které přináší stavění v historickém prostředí.
7 komentářů
Tolik slov...
Jan Sommer
| 08.01.12 05:26
...V těch je skryto tolik pečlivé práce, zaujetí pro dobrou věc a vnímavosti. Nelze, než poděkovat.
Takepamatkar Zachar vidi:
takyarchitekt
| 09.01.12 12:20
".. , že Burianův projekt je přínosný v tom, že do Prahy vnáší jiné možnosti výtvarného řešení, novou estetiku. Jedním dechem pak dodává, že tuzemská odborná i široká veřejnost takovéto stavby přijímá jen nerada a akceptuje spíše střídmější linii blížící se minimalismu."
Takze zbyva develotru jen zduraznit, ze Plecnik byl sveho casu, pro sve doplnky na Prazskem hrade, take nepochopen.
A chudak Joze si na vecnosti zacne, kvuli te plechove brambore, trhat svuj plnovous a ja snad uz skocim treba i pod rozebehnutou slepici.
garmoška
soused
| 09.01.12 05:29
Začínáme z toho všichni blouznit? Tady stáli, tady stříleli i hráli a ulice se chvěla děsem. Kaťuša, přesně tuhle odrhovačku ta garmoška evokuje. Žádné Padam, PaDaM od Edith Piaff...... odborná veřejnosti, vzmuž se!
děkuji
Anna Fulíková
| 09.01.12 08:33
Děkuji za skvělý článek!
Velmi užitečný článek.
Dr.Lusciniol
| 10.01.12 03:34

Pro všechny se zajímající. Doufejme tedy, že i pro to nové (?) vedení Prahy, neboť po jeho přečtení musí každý vidět, že se nejedná toliko o soukromý pozemek, ale celé předmostí tohoto již tolik let (70+) nedořešeného stavu místa.

Řešení skrze doposud obvyklé "kanály" města očividně nepomáhá společensky dobrému výsledku. Město by mělo plně uplatnit svůj vliv zde, skrze svoje vlastnictví okolních pozemků a vypsat veřejnou co nejširší soutěž, na celistvé řešení tohoto území, než se začne zabývat dílčíma úkoly (jako třeba osud stávající budovy na konci Revoluční třídy).
Pěkné,
Vích
| 10.01.12 08:11
si snad Art+Antiques objednám!
Skvělý článek!
další architekt
| 12.01.12 12:18
Děkuji autorce za vynikajicí článek, který přesně a úplně pojmenovává problém v celé své komplexnosti. Skvělá práce!
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.