Praha si nechá zmapovat místa vhodná pro stavbu sportovišť

Vložil
ČTK
17.12.2018 08:15
Praha

Praha - Pražský magistrát si nechá vypracovat mapu míst, na kterých by mohla vzniknout nová sportoviště. Vyplývá to z materiálu, který by měli v úterý projednat pražští radní. Dokument pro město vypracuje městská organizace Institut plánování a rozvoje (IPR) a dokončen by měl být do konce února příštího roku.


Dokument má navazovat na letos schválený plán rozvoje sportu v hlavním městě pro roky 2018 až 2020. Ten vyjmenovává oblasti, kde je například nedostatek sportovišť, a rovněž popisuje trendy ve sportovním prostředí v Praze.

Pro to, aby mohl být plán naplňován, je třeba podle dokumentu určeného radním, vytvořit mapu s místy vhodnými pro případnou výstavbu. "Hlavním kritériem pro výběr pozemků by měl být soulad s platným územním plánem," píše se v materiálu. Pozemky musí být také ve vlastnictví Prahy a dobře dostupné MHD.

V budoucnu bude dokument vytvořený IPR sloužit jako jeden z podkladů pro magistrátní plán rozvoje sportu na roky 2020 až 2025.

Pražští zastupitelé ve čtvrtek rozhodli, že magistrát poskytne městským částem investiční dotace na rozvoj sportovišť. Radnice si mezi sebou rozdělí zhruba 36,38 milionu korun. Každá z nich mohla žádat o dotaci v maximální výši milionu korun. Tu dostane 27 z 38 radnic, které se o dotaci ucházely.
0 komentářů
přidat komentář

Související články