Praha 7 vybuduje v Holešovicích novou základní školu

Vložil
ČTK
09.10.2019 22:00
Praha

Holešovice

Praha - Radnice Prahy 7 vybuduje v Holešovicích v bývalé ulici Přádelní novou základní školu pro několik stovek dětí. Důvodem je rozvíjející se bytová výstavba mimo jiné v Jankovcově ulici a jejím okolí. V příštím roce zamýšlí radnice vyhlásit architektonickou soutěž na její podobu. ČTK to dnes v rozhovoru řekla místostarostka Lenka Burgerová (Praha 7 Sobě).


"Projekt je navázán na plánovanou výstavbu, kdy vzniknou stovky nových bytů a my potřebujeme být na tu situaci připraveni," řekla Burgerová.

Radnice si již nechala vypracovat takzvanou ověřovací studii, která zjišťovala, zda a v jaké velikosti se budova na pozemek vejde. "Máme ověřeno, že se tam škola vejde," řekla místostarostka. Vzniknout by tak měla škola s dvakrát devíti třídami pro asi pětistovku dětí. Součástí bude také hřiště nebo školní jídelna.

Kdy přesně výstavba začne nebo na kolik vyjde, zatím není jasné. V současné době je na magistrátu dokončována změna územního plánu, která umožní výstavbu. "Architektonickou soutěž bychom rádi vyhlásili na konci roku 2020," řekla Burgerová. Financování bude radnice řešit s magistrátem.
0 komentářů
přidat komentář