Ostrov začne letos s přestavbou Myslivny na byty za 40 milionů korun

Vložil
ČTK
16.06.2021 07:20
Ostrov

Ostrov – Ostrov na Karlovarsku vybral stavební firmu, která přestaví objekt bývalého hotelu Myslivna na byty. Se zahájením stavebních prací se počítá začátkem července, hotovo by mělo být do konce příštího roku. Rekonstrukce památ- kově chráněného objektu, který před časem dostal novou střechu korun, vyjde město na 40 milionů korun. Novinářům to dnes řekl ostrovský starosta Jan Bureš (ODS).


"V objektu by mělo vzniknout 13 bytů, z toho tři mezonetové, ty by měly být nadstandardní. V přízemí počítáme s nebytovými prostory. Zajímavou částí budovy bude nová pavlač, která by měla vzniknout v jižní části objektu," uvedl Bureš.

Ostrov chce nové byty pronajímat, půjde o nadstandardní bydlení ve staré zástavbě města a v blízkosti parku. Podle starosty by mohlo město byty nabízet jako takzvané motivační bydlení, díky nim by do města mohli přilákat třeba nové lékaře nebo zubaře, kterých je nedostatek. O způsobu rozdělování bytů radnice jteprve rozhodne.

Letos má město na akci v rozpočtu připraveno deset milionů korun, dalších třicet přijde proinvestovat příštím rokem. Na rekonstrukci střechy dala radnice 6,5 milionů korun, přičemž 1,5 milionu korun pokryla dotace z fondu ministerstva kultury na záchranu objektů v rámci městských památkových zón.

Nevyužívanou budovu v městské památkové zóně koupilo město za bývalého vedení a plánovalo ji zrekonstruovat a provozovat jako hotel na vlastní náklady. Projekt ale zkrachoval. Vedení města proto několik let hledalo pro prázdný objekt využití.
0 komentářů
přidat komentář

Související články