Opravu brněnského vlakového nádraží zpozdil koronavirus

Vložil
ČTK
18.09.2020 20:40

Brno - Rekonstrukce hlavního vlakového nádraží v Brně pokračuje s dvouměsíčním zpožděním. Třetí etapu, opravu levého křídla výpravní budovy, zbrzdila pandemie koronaviru. Práce na ní vyjdou zhruba na 140 milionů korun bez daně. Kompletně opravené bude nádraží nejdřív na konci roku 2021, řekla dnes ČTK mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.


V levé části nádraží nyní dělníci bourají. Největší část bouracích prací potrvá do konce října. "Po nich následuje výstavba nových konstrukcí, rozvodů sítí, technologických zařízeních či úprava povrchů. V této části budou převážně komerční plochy, jako jsou potraviny, tisk, rychlé občerstvení a podobně," přiblížila Rajnochová. Tato etapa má skončit na podzim příštího roku.

Ve čtvrté, poslední etapě se stavbaři přesunou do pravého křídla budovy. "V téhle části budeme revitalizovat příjezdovou halu, spojovací chodbu obou hal, fasádu výpravní budovy směrem k tramvajovým zastávkám a komerční prostory," dodala Rajnochová.

Pokud stavební práce neovlivní koronavirus, chtějí České dráhy čtvrtou etapu zkolaudovat na přelomu třetího a čtvrtého kvartálu příštího roku. Na čtvrtou etapu však stále chybí stavební povolení a jeho získání může ovlivnit majetkoprávní spor z 90. let 20. století.

Budova hlavního nádraží v Brně prošla v loňském roce velkou opravou. Modernizovalo se při ní sdělovací a zabezpečovací zařízení a rekonstruovala odjezdová hala. Vlaková výluka od předloňského prosince trvala rok.
0 komentářů
přidat komentář

Související články