Obchodní dům ve Zlíně ožívá, v provozu je 19 prodejen

Vložil
ČTK
19.12.2018 10:15
Zlín

František Lýdie Gahura


Zlín - Obchodní dům ve Zlíně, který se počátkem listopadu otevřel po rekonstrukci veřejnosti, postupně ožívá. V provozu je tam 19 prodejen a gastronomických podniků, dalších pět chystá otevření začátkem příštího roku, řekla dnes ČTK mluvčí domu Martina Žáčková. Obchodní dům postavila firma Baťa v roce 1931 podle návrhu architekta Františka Lydie Gahury, při rekonstrukci se objektu vrátila jeho původní podoba, zejména neobvyklé členění oken.


"Během prvního pololetí nabídku služeb v obchodním domě rozšíří také centrum masáží a rehabilitací," uvedla Žáčková. Nedávno se v domě otevřela Bistrotéka Valachy, která na ploše 800 metrů čtverečních nabízí několik gastronomických provozů. "Jádrem podniku je bistro restaurace s nabídkou snídaní, obědových menu a á la carte večeří, která je propojena s obchodem s vybranými produkty a vlastní pekárnou kvasového chleba," uvedl Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy, který vedle bistrotéky provozuje i tři hotely a ski areál ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.

Bistrotéka zaměstnává 70 lidí a nabízí také kavárnu s cukrárnou, do konce týdne otevře bar a kornuterii se slanými i sladkými pochutinami v papírových kornoutech. "Je pravdou, že otevírat takto rozsáhlý gastro podnik s tak velkým množstvím personálu prakticky všech profesí od pekařů a cukrářů přes obsluhu až po kuchaře nebylo v současné situaci na trhu práce jednoduché. Personální kampani jsme se věnovali téměř půl roku předem," uvedl Blabla.

Resort otevře 26. prosince čtvrtý hotel ve Velkých Karlovicích, a to hotel Pod Javorem. "Hotel má dlouholetou tradici, řadu let nabízel jednodušší a levnější typ ubytování ve standardu dvou hvězd a i díky poloze byl využíván zejména pro školní pobyty či lyžařské kurzy. Jeho dosavadní provozovatelé se letos na jaře rozhodli podnikání ukončit s odchodem do důchodu. Převzít provozování bylo víceméně logickým krokem. V minulých měsících jsme zde provedli nezbytné práce a úpravy zejména v ubytovací části, standard jednoduššího a levnějšího typu ubytování zachováváme," uvedl Blabla. Hotel má 50 lůžek, celkový počet lůžek resortu se tak zvýšil na 350.

Resort patří do skupiny HP Tronic, která si pronajala třetí až šesté poschodí zlínského obchodního domu, kam v lednu přesune i své sídlo. V nejvyšších patrech objektu plánuje vybudovat hotel s restaurací.
0 komentářů
přidat komentář

Související články