Nadace Partnerství získala cenu poroty v anketě Kancelář roku

Vložil
ČTK
23.06.2022 07:15
Praha

Projektil architekti


Praha - Nadace Partnerství získala Speciální cenu poroty v rámci šestého ročníku ankety Kanceláře roku. Pořádající poradenská společnost Prochazka & Partners na dnešním slavnostním večeru v Praze na Žofíně vyhlásila vítěze i dalších deseti kategorií, z nichž žádná nebyla určená jako hlavní. Do soutěže se přihlásila sedmdesátka kanceláří.


Cena poroty se uděluje napříč přihlášenými realizacemi a šestičlenná porota v ní oceňuje přínos pro architekturu a design. Pro brněnskou environmentální Nadaci Partnerství prostor navrhla společnost Projektil architekti. Nově se letos udělovaly dvě kategorie - v kategorii Hybridní kancelář uspěla banka ČSOB a cenu za Inovativní kancelář získala firma Allen & Overy.

Z dalších cen se například regionální kanceláří stala Zebra Technologies, Zásilkovna kanceláří 21. století a loterijní společnost Sazka má nejpřívětivější kancelář pro zaměstnance.

"I přes původní obavy poroty byl letošní ročník stejně silný jako předchozí a s vysokou kvalitou realizací. Těší mě, že trend dobrých kanceláří je silný navzdory negativnímu ekonomickému vývoji. Být atraktivní firmou pro zaměstnance znamená mít kvalitní kanceláře," řekl Radek Procházka, zakladatel soutěže Kanceláře roku a vedoucí partner společnosti Prochazka & Partners.

Porota hodnotila interiéry z hlediska výjimečnosti a designu prostor, inovace (technologické, materiálové, praktické), atmosféry a kvality pracovního prostředí. Napříč všemi kategoriemi se hodnotila atraktivita pracovního prostředí a nakolik je pohodlným místem k práci.

"Velkým tématem letošního ročníku byly takzvané hybridní kanceláře, kdy trend vzdálené práce urychlila probíhající pandemie. Z pohledu funkce, designu, ale i vybavení kanceláří tak vzniká větší počet míst pro setkávání. Od nich pak zaměstnanci vyžadují, aby svým vybavením připomínaly designový obývák či oblíbenou kavárnu. Na druhou stranu ale klesá o deset až 20 procent počet pracovních míst," řekl Jiří Zavadil, porotce a výkonný ředitel společnosti Vitra.

Vedle kreativity kanceláří se v soutěži objevily tři trendy. Prvním z nich jsou technologické vychytávky, dále nárůst zeleně a vyšší ohledy na handicapované z pohledu celkového designu. "Velké firmy tak upravují nejen toalety, ale i celkové vybavení včetně kuchyněk. Rozdíly přitom činí drobné detaily jako například nika pod kuchyňským dřezem, kdy dřez pak může pohodlně používat i člověk na vozíku," uvedl za porotce Oleg Haman, předseda Obce architektů.

Vítězové jednotlivých kategorií:
Kategorie Vítěz
Hybridní kanceláře ČSOB
IT kanceláře Adastra
Kanceláře nad 5000 m2 WPP
Inovativní kanceláře Allen & Overy
Kanceláře 21. století Zásilkovna
Sdílené kanceláře Clubco
Regionální kanceláře Zebra Technologies
Zaměstnanecky přívětivé kanceláře Sazka
Start-up kanceláře Socialsharks
Malé kanceláře Poetizer
Speciální cena poroty Nadace Partnerství
0 komentářů
přidat komentář