Mezi periferií v centru a centrem na periferii (I)

Hovoříme s Patrikem Hoffmanem, vítězem Grand Prix 2013

Vložil
Jiří Horský
12.09.2013 15:00

zpět na článek
Patrik Hoffman (1975, Slaný)
1994 - 2001 asistent prof. Vladimíra Šlapety, vedoucího Ústavu teorie architektury FA ČVUT
2001 absolvuje FA ČVUT v Praze
2001 - 2006 spolupráce s prof. Martinem Rajnišem
2003 Studio H.R.A. - Architekti Hoffman Rajniš
2006 založení Atelieru Hoffman
Patrik Hoffman vystudoval pražskou Fakultu architektury ČVUT, další “školu” dostal díky společné firmě, kterou založil s prof. Martinem Rajnišem...
V rozhovoru se nicméně nevrací do dob, kdy jejich H.R.A projektovala mj. legendární Poštovnu na Sněžce nebo Továrnu na svítidla, nominovanou na Cenu Miese van der Rohe, ale prozrazuje na sebe, že mu nedají spát jevy, jež jsou charakteristické pro dnešní pohyb v české městské krajině i v krajině za městem... Absence koncepčnosti je jedním z průvodních znaků ztráty homogenity sídel, dalším jsou vysoké společenské náklady...
1 komentář
centra a periferie
Zdeněk Skála
| 13.09.13 01:28
Souhlasím,a držím palce...Z centra kopou tajné chodby na periferii,no a na periferii kopou tajné chodby do centra.A tak se plete orient s orientací,přičemž si sebou nejsou jistí ani dadaisti!!!
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.