Vložil
Pavlína Drbálková
10.11.2011 08:30

zpět na článek
V říjnu 2011 oficiálně zahájil činnost portál  PROPAMÁTKY, který mimo jiné nabízí architektům a architektkám se zkušenostmi s obnovou památek možnost prezentovat se v katalogu prověřených odborníků. Provozovatelem portálu je nezisková organizace Institut pro památky a kulturu, o.p.s.
3 komentáře
Máte zkušenosti s památkáři? Podělte se
Jan Sommer
| 10.11.11 11:23
To je spíše jen řečnická otázka. Ale ta samozřejmě může dostávat různé významy, jakmile zazněla.
otazník
mh
| 10.11.11 04:08
Velmi by mne zajímalo, kdo a na základě jakých kriterií ty "odborníky" uveřejněné v katalogu prověřuje...
Re: otazník
Aleš Kozák
| 28.11.11 10:20
Dobrý den, mh, odpověď na Vaši otázku zní:

Podmínkou zapsání do Katalogu služeb je povinné uvedení referencí, jako jsou např.: opravené stavby, projekty obnovy, zpracované analýzy, odborné posudky, realizované stavebněhistorické průzkumy apod. Redaktoři portálu PROPAMÁTKY kontrolují, zda zájemci o zápis do katalogu tyto reference skutečně mají. Zcela jistě nemůžeme objektivně posoudit, které referenční práce jsou kvalitnější více a které méně, rozhodnutí je vždy na investorovi. V případě, že zájemce o prezentaci v katalogu uvede chybné údaje, nebo nedodržuje pravidla používání katalogu (viz http://www.propamatky.info/cs/pravidla-pouzivani-katalogu-sl uzeb) , má provozovatel právo takovou prezentaci v katalogu odmítnout.

Dalším možným způsobem jak si ověřit práci a zkušenosti odborníků je systém adresného doporučování firem i jednotlivců neziskovými organizacemi. Na základě těchto doporučení je možné jednotlivé zápisy v katalogu filtrovat a mít možnost se rozhodnout, které odborníky oslovím a které nikoliv. Tento systém doporučování nyní testujeme a plně fungovat bude od roku 2012.

Aleš Kozák, vedoucí projektu
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.