LIMITY NÁM POMÁHAJÍ

rozhovor s Janem Horkým a Pavlem Nasadilem / FAM Architekti

Vložil
Kateřina Lopatová
12.08.2009 17:05
FAM Architekti


zpět na článek
Ing. arch. MgA. Pavel Nasadil (1975, Opava)
Ing. arch. MgA. Jan Horký (1977, Příbram)
Ing. arch. Tomáš Straka (1977, Zlín)

Společnost FAM Architekti, s.r.o. založili P. Nasadil a J. Horký v roce 2005 po absolutoriu Školy architektury Emila Přikryla na AVU v Praze. Od roku 2006 je členem T. Straka. Společně studovali na FA ČVUT, kde diplo- movali v různých ateliérech (Šrámková, Lábus, Bočan).
Může mladá česká kancelář složená z trojice architektů a asistentky dosáhnout na zajímavé projekty včetně těch zahraničních? FAM Architekti dokazují že ano.
Nejen o tom, jak získali zahraničního partnera a jaké jim taková spolupráce přináší výhody, jsme s Janem Horkým a Pavlem Nasadilem hovořili v jejich ateliéru, který se nachází v přízemí industriálního objektu pražských Holešovic.
Třebaže kromě českých zakázek pracují na projektech pro Londýn, Accru či Lagos, o přizvání dalších kolegů v současné době neuvažují. Jak sami říkají: “Občas máme vlny, kdy přemýšlíme o rozšíření týmu, ale nakonec se to vždy zvládne. Velikost kanceláře je velmi důležitá. Jakmile přeroste, musí se do ní zavést určitá hierarchie a administrativní systémy...”
0 komentářů
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.