Ležáky, kam kráčíte?

Aneb konec odkazu architekta Žáka v Ležákách.

Zdroj
Vlasta Koupal
Vložil
Jan Kratochvíl
12.12.2011 10:10
Ladislav Žák


zpět na článek
4 komentáře
!!!
Tomáš Vích
| 12.12.11 09:36
Krása, co to ta dnešní podivná soutěž vlastně řeší?
KONTINUITA JAKO KONTEXT?
jakub chvojka
| 13.12.11 11:09
Přál bych si, aby text kolegy Koupala vešel ve známost, abychom porozuměli skryté podstatě Místa. Seznámením s prací Ladislava Žáka pro Ležáky se můžeme stát kompetentními architekty a kompetentními představiteli institucí, které jsou pověřeny ke správě země a službě lidem. Situace je symptomatická. Soutěž i debata architektů o ní (o nedodržení pravidel v soutěži , o stigmatu frustrace a rezignace, o láteření na poměry) se zapojila do kontextu poválečných dějin místa jménem Ležáky. Podstata nám stále uniká. Na ležácký příběh a práci architekta Žáka můžeme navázat až po přiznání naší skutečné situace.
Na co byla soutez?
takyarchitekt
| 14.12.11 12:43
Kdyz zde lezi jiz pres sedesat let vyborny navrh, takto casem provereny?
Co na to experti?
Vích
| 30.12.11 03:13
Rád bych znal názor expertů podobně jako v případě demolice Kozákova domu na Václavském náměstí www.archiweb.cz/news.php?type=&action=show&id=10426
Zde se nejedná o demolici, ale o nedokončení původního Žákova projektu. Dříve díky nástupu komunismu, teď asi díky nepochopení současných správců?
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.