Kraj za 200 milionů zrekonstruoval v Brně základní školu pro autisty

Vložil
ČTK
20.09.2021 17:40
Brno

Řečkovice

Atelier 99 s.r.o.


Brno – Jihomoravský kraj zrekonstruoval za více než 200 milionů korun Základní školu Hapalova v Brně, která je určená pro děti s autismem. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí kraje Alena Knotková. Škola má 20 tříd, z toho je 15 tříd základní školy, tři mateřské a dvě praktické školy.


Náklady na rekonstrukci hradil v plné výši kraj. "Počet dětí s poruchami autistického spektra se za posledních 10 let zvýšil šestkrát. Proto jsme potřebovali navýšit kapacity této unikátní specializované školy, která umožňuje individuální přístup. A také klademe důraz na metodickou podporu běžných škol, ve kterých také jsou děti s lehčími formami autismu," uvedl hejtmanův náměstek pro oblast vzdělávání Jiří Nantl (ODS).

Součástí školy je i speciálně pedagogické centrum, které provádí diagnostiku a poskytuje služby lidem s poruchami autistického spektra v celém Jihomoravském kraji. "Služby poskytují speciální pedagožky, psycholožky a sociálně administrativní pracovnice," uvedla Knotková.

Jihomoravský kraj zřizuje bezmála 200 příspěvkových organizací ve školství. Z toho je zhruba 70 středních škol včetně gymnázií, má ale také základní umělecké školy nebo speciální školy.
0 komentářů
přidat komentář