Kladno chce lepší návaznost chystaného mostu na přilehlé ulice

Vložil
ČTK
25.11.2020 09:50
Kladno

Josef Pleskot

Kladno - Kladno chce lepší návaznost chystaného nového Sítenského mostu na přilehlé ulice. Most má do pěti let nahradit nynější, postavený v šedesátých letech minulého století, který je ve špatném technickém stavu. Podle kladenského radního a architekta Ondřeje Ryse (za Volba pro Kladno) je most součástí veřejného prostoru a spolu s komunikacemi musí dopravně i urbanisticky tvořit jeden smysluplný a funkční celek.


Podle nyní opozičního, dříve koaličního, zastupitele Lukáše Hanese (ODS) se na zadání návrhu podíleli architekti, statik i dopravní inženýři.

Sítenský most spojuje centrum Kladna s částí Sítná a vede po něm jeden z hlavních kladenských tahů. Navrhovaná konstrukce nemá nosné sloupy jako stávající most, ale nad Sítenským údolím má být jeden velký nosný oblouk. "Konstrukčně a esteticky je návrh zdařilý a není důvod ho házet do koše," dodal Rys. Stavba mostu by podle radního mohla začít v roce 2024 a má stát přes 200 milionů korun.

Návrh nového mostu počítá s tím, že motorové dopravě budou stejně jako na současném mostě sloužit čtyři pruhy. Město ještě letos podle radního zadá požadavek na novou podkladovou studii kvůli návaznosti na ulice i okolní zástavbu.

Rys také považuje za problém, že na navrhovaném mostu není řešené vedení teplovodu, které je na současném zavěšené. Podle Hanese se vedení města s architektem dohodlo, že horkovod nechá teplárenská společnost Tepo přeložit pod zem.

Návrh nového mostu nechalo zpracovat nyní už bývalé vedení města architekta Josefa Pleskota. Kladno od září vede koalice Volby pro Kladno, KSČM a dva bývalí členové ANO. Minulou koalici tvořili ODS, Kladeňáci a ANO.
0 komentářů
přidat komentář

Související články