Zdroj
Petr Hubáček (psáno pro časopis ERA)
Vložil
Jan Kratochvíl
29.05.2006 20:35

zpět na článek
1 komentář
APS - počet odbavovaných požadavků současně
petrib
| 05.05.21 12:16
U APS je podstatný faktor, kolik požadavků na zaparkování nebo vyparkování zvládá vyřizovat současně. Protože to bude vždy méně než kolik se může paralelně pohybovat osob a automobilů v neautomatickém parkovacím domě. Proto neplatí prosté srovnání času vybavení požadavku s parametrem "zmařený čas strávený pohybem v prostoru parkování". Zatím co v případě mnoha požadavků na (vy)parkování v jednom okamžiku u klasického neautomatizovaného domu může být paralelně odbavováno mnoho osob, u APS se čeká na vybavení předchozích požadavků, a tvoří se fronty. Je nutné zmínit další negativní faktor APS - možnost poruchy zakladačového systému, potřeba jejího velmi rychlého odstranění, a ev. komplikace s vracením automobilů majitelům po odstranění závady.
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.