Den architektury nabídne prohlídky, vycházky i přednášky

Vložil
ČTK
01.10.2020 07:50

Praha - Ode dneška do 7. října se lidé mohou přijít podívat na známé stavby i architekturu běžně skrytou zrakům. Jubilejní desátý ročník festivalu Den architektury nabízí na 300 architektonických procházek, cyklovyjížděk, exkurzí výkladem, ale i diskuse či přednášky. Zájemci mohou obdivovat architekturu ve více jak stovce měst a obcí po celé republice i na Slovensku.


Na návštěvníky čekají bývalé továrny, moderní ekologické stavby, sakrální architektura, zapomenuté židovské památky, areály nemocnic, bývalé dělnické čtvrti či obchodní domy, ale i cesty městskou divočinou.

Ve speciálních sekcích festival připomene významné osobnosti jako jsou Adolf Loos, Josef Gočár, Otakar Novotný či Jaroslav Fragner nebo Zdeněk Fránek, který je čerstvým držitelem ceny Architekt roku 2020. "Program festivalu Den architektury je od roku 2001 založen na procházkách pro omezenou skupinu lidí a akce se konají převážně venku, proto věříme, že se letošní ročník uskuteční v plánovaném rozsahu," uvedla ředitelka a zakladatelka festivalu Den architektury Marcela Steinbachová.

Program festivalu je zdarma, avšak na vybrané akce je potřeba rezervace předem, program je na webu www.denarchitektury.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články