ČSOB otevřela v Hradci Králové regionální centrálu s 1000 zaměstnanci

Vložil
ČTK
24.09.2021 11:35
Hradec Králové

Projektil architekti

Hradec Králové – Československá obchodní banka otev- řela v Hradci Králové regionální centrálu s tisícovkou zaměstnanců. Budova s kapacitou 1050 pracovníků stojí u kongresového centra Aldis na levém břehu Labe poblíž centra města, její stavba začala v prosinci 2018. Většinu pracovníků hradecké centrály tvoří lidé, které banka dříve měla na čtyřech různých místech v Hradci Králové. Náklady na výstavbu objektu, který má 4,1 hektaru užitné plochy, banka nezveřejnila.

Zhruba polovinu osazenstva centrály tvoří pracovníci klientského centra, které zahrnuje i call centrum. Další významnou část tvoří asi 350 pracovníků zpracovatelského centra. V budově sídlí i obchodní útvary pro korporátní a firemní klientelu, privátní banka a ČSOB Leasing. Pro veřejnost je v budově možnost stravování. "Na začátku příštího roku se klientům otevře pobočka banky a České pošty," uvedla členka představenstva ČSOB Marcela Suchánková.

Budova, kterou postavila firma Syner, má pět nadzemních podlaží a dvě podzemní, v nichž je přes 300 parkovacích míst pro auta. Střecha je porostlá zelení. "Objekt je vytápěn a chlazen tepelnými čerpadly. Jako zdroj energie slouží 107 energetických vrtů hlubokých až 200 metrů. Objekt není napojen na zdroj jiného energetického média kromě elektrické energie," uvedl ředitel výstavby budov ČSOB Ivo Koukol. Banka tvrdí, že budova je díky použitým technologiím jednou z nejmodernějších budov v Evropě.

Objekt je poslední v řadě velkých budov na Eliščině nábřeží. ČSOB projekt chystala delší dobu. V říjnu 2015 podepsala s městem smlouvu o prodeji 8128 m² pozemků v zóně Aldis za 28,45 milionu korun. Následně si pro podobu stavby vybrala návrh ateliéru Projektil architekti, který již v Hradci Králové navrhl budovu Studijní a vědecké knihovny.
0 komentářů
přidat komentář

Související články