Vložil
Filip Šenk
21.01.2011 02:30
Wolf D. Prix
Coop Himmelb(l)au


zpět na článek
Rozhovor s nekompromisním Wolfem D. Prixem z Coop Himmelb(l)au z roku 1996, kdy tomuto ateliéru vítr úspěchu už dul do plachet. Wolf D. Prix uvažuje o budoucnosti a pojmenovává nadcházející skutečnosti, které jsou dnes palčivými problémy. Činí tak způsobem jemu vlastním – úderně, nebo- jácně a místy ne úplně srozumitelně. Je to pohled tvůrčího jedince, který je fascinován moderními technologiemi a jejich možnostmi. Má z nich radost, i když vnímá i nepříjemnou stránku věci, ale není to nutně kritika a výtka. V jeho slovech se skrývá skoro až nedočkavost.
Nakolik pravdivé mohou být Prixovy před- povědi?
1 komentář
Zajímavé,
Vích
| 21.01.11 10:30
už vnímám dekonstruktivismus jako historickou událost. Potěšilo mne přihlášení se k hustému městu, ke scénografičnosti fasád, k "a také", potvrzuje se mi tím jeho příslušnost k shluku postmoderních stylů 70. a 80. let.
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.