Architektura sedmého dne

Rozhovor s Kubou Snopkem

Zdroj
Jan Kristek a Karolína Plášková
Vložil
Jan Kratochvíl
15.08.2016 18:00
Kuba Snopek


zpět na článek
Kuba Snopek (foto © Zarina Kodzaeva, 2016)
Kuba Snopek je urbanista a výzkumník původem z Polska. Vyučoval a dělal tzv. kurátora vzdělávacích programů na moskevském Strelka institutu pro média, architekturu a design a vyučoval také na Moskevském státním institutu mezinárodních vztahů. Byl také kurátorem výstav v Polsku, Rusku a na Benátském Bienále. Zájem svého výzkumu soustřeďuje především na postkomunistická města - plánování, hroma- dné bydlení a kulturní dědictví. Aktuálně se věnuje projektu s názvem Architektura sedmého dne (Architecture of the Seventh Day), v jehož rámci zkoumá dosud nezpracovanou historii polské sakrální architektury z období komunismu. Rozhovor s Kubou Snopkem uskutečnili pro archiweb Karolína Plášková a Jan Kristek 17. června 2016 na konferenci reSITE v Praze.  Rozhovor z  angličtiny přeložila Karolína Plášková.
3 komentáře
Polské kostely
Tomáš Vích
| 15.08.16 08:45
jsou popravdě strašidelnou svatbou pozdního brutalismu a provinční postmoderny, kdy se narodil ufoun. Výborně to ilustrovala v roce 2012 výstava Jasanský / Polák: Kościoły, kościoły:
www.svitpraha.org/cs/program/minuly/jasansky-polak-kocioy-ko cioy/ci_99/203.html
Studovat v Moskvě není dobré...
Polské kostely 20. století
Miroslav KONOPKA
| 18.08.16 08:12
Děkuji autorům za zajímavý článek, zejména v jeho druhé polovině. Můžete prosím uvést adresu toho polského webu, o kterém je v rozhovoru zmínka? Děkuji za doplňující informaci.
Odkaz na web
Jan Kristek
| 11.11.16 11:57
Okdaz: http://www.architektura7dnia.pl/
Naleznete jej také v úvodu článku.
Přidat nový komentář
Diskusní příspěvky vyjadřují stanoviska čtenářů, která se mohou lišit od stanovisek redakce. Všechny příspěvky musí být schváleny redaktorem dříve než budou zveřejněny.
Redakce archiweb.cz ctí v maximální možné míře svobodu slova, nicméně ve výjimečných případech si vyhrazuje právo smazat nebo opatřit komentářem příspěvek, který se netýká tématu diskuse, porušuje platné zákony ČR nebo dobré jméno portálu, obsahuje vulgarismy nebo má reklamní charakter.